Live Life Foundation

Er zijn in de wereld en specifieker in Afrika genoeg problemen om op te lossen. Soms lijken die problemen zo groot, dat kleine initiatieven slechts druppels op een gloeiende plaat lijken. Toch zien en voelen we bij Live Life Foundation dat een ‘kleine’ daad lokaal het grootste verschil kan maken. Daarom telt elke man, elke vrouw, elk kind dat wij kunnen helpen.

Live Life Foundation doet dat door de gezondheidszorg in Malawi stap voor stap te verbeteren en te faciliteren. Live Life foundation wordt gedragen door een klein bestuur van vier mensen dat zich met hart en ziel inzetten voor dit doel.

In 2014 vertrokken Mariska de Bruijn (voorzitter) en Carla van der Aa (algemeen bestuurslid) naar Malawi, voor een ontwikkelingsreis. Mariska en Carla deden gedurende een half jaar vrijwilligerswerk in het Pio Health Centre (gebouwd door Capuchin Mission). Dat was geen onlogische keuze, aangezien Mariska een achtergrond heeft in diëtiek en Carla in de verpleegkunde. Zij kwamen geregeld in aanraking met tekort aan medicatie, wachtrijen en slechte omstandigheden.

Mariska weet waar ze over praat. Zij werd ziek in Afrika, en kon gelukkig betere zorg betalen dan in Malawi voorhanden is. Daardoor is zij gezond, maar een Malawiaan was in haar plaats gestorven. Dat werd de motivatie voor Mariska en Carla om Live Life Foundation leven in te blazen. De missie? Iedereen in Malawi een echte kans geven.

Nu in 2018 bezoeken Daniëlle Hoefsloot (secretaris) en Mariska de Bruijn het project opnieuw. Voor Daniëlle zal dit de eerste keer in Malawi zijn. Tijdens dit bezoek van ruim 3 weken zal het revalidatiecentrum in functie gesteld worden. Daniëlle werkzaam als kinderfysiotherapeut zal een belangrijke rol hebben in het opstarten van fysiotherapie bij de kliniek, maar ook in de omgeving van Lusangazi.

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close